• Nieuws
  • 9-1-2024

Plaza Resident Services en Smartvatten samen op weg naar verbeterde waterefficiëntie

Plaza Resident Services is een samenwerking aangegaan met Smartvatten om slimme oplossingen voor waterefficiëntie te implementeren in haar wooncomplexen.


“Als we in zo’n 30 complexen, met gemiddeld 250 kamers elk, 1 liter water per kamer per dag kunnen besparen, hebben we het al over ruim 2,7 miljoen liter water per jaar. Dat is vergelijkbaar met de inhoud van een Olympische zwembad.”, aldus Patrick Dillen, Director Property Management bij Plaza Resident Services."Door de samenwerking met Smartvatten kunnen we onze complexen nog duurzamer maken en onze ESG-ambities (Environment, Society and Corporate Governance) verder ontwikkelen."

Smartvatten

Smartvatten, specialist in waterefficiëntie, faciliteert het op afstand monitoren van waterverbruik in vastgoed in heel Europa met een eenvoudig apparaat en slimme software. “Als onderdeel van onze inspanningen om wooncomplexen te automatiseren en te verduurzamen, hebben we ons gericht tot Smartvatten voor haar gebruiksvriendelijke oplossing tot het online monitoren van meterstanden, verbruiksgegevens en lekdetectiesysteem. We hebben een overeenkomst gesloten om Smartvatten's service te implementeren op verschillende locaties voor de komende 10 jaar. Dit kwartaal wordt de waterbewakingsdienst op de eerste locaties uitgerold.”, legt Patrick Dillen uit.

"We investeren momenteel in verder verduurzamen van onze gebouwen en het doorontwikkelen van onze ESG-ambities, en water is daar een belangrijk onderdeel van. Smartvatten sprak ons aan vanwege hun duurzaamheid, technologie en hoe goed deze kan worden toegepast in een gebouw. We kunnen hierdoor ons waterverbruik monitoren, onze huurders beter informeren, lekkages sneller opsporen en inzichtelijk krijgen hoe we water kunnen besparen in de toekomst.”

"Smartvatten is erg enthousiast over de langdurige, duurzame samenwerking die we zijn aangegaan met Plaza Resident Services", zegt Max Verbeek, Account Manager Benelux bij Smartvatten. "We kijken ernaar uit om Plaza Resident Services te helpen bij de automatisering van hun panden en het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen."

Laatste nieuws