• Nieuws
  • 9-1-2024

Plaatsing ondergrondse perscontainers bij Plaza Resident Services

Op 8 november 2023 heeft Milieu Service Nederland vijf ondergrondse perscontainers geplaatst bij het Plaza Resident Services complex in Maastricht. Het gaat om drie containers voor restafval en twee containers voor papier en karton. Dit is niet alleen een grote stap in de optimalisatie van het afvalmanagement voor Plaza Resident Services maar ook een mooie opdracht voor Milieu Service Nederland om te mogen uitvoeren.

Ondergrondse perscontainers

De ondergrondse perscontainers van Milieu Service Nederland bieden veel voordelen. Het eerste en belangrijkste voordeel is dat het afval wordt gecomprimeerd op locatie, direct na inname onder de grond. Hierdoor kan er tot wel tien keer meer afval in de perscontainer voordat de container moet worden geledigd. Ten tweede geven de containers een nette uitstraling op het terrein, want er staan nu geen rolcontainers of afval meer in het zicht. Hierbij komt ook het voordeel dat het afval op natuurlijke wijze wordt gekoeld onder de grond (waar het zo’n 10-15 graden is), wat rotting en dus stankoverlast minimaliseert. Tot slot dragen de ondergrondse perscontainers bij aan duurzame afvalverwerking.

Klaar voor de toekomst

Onderweg naar een circulaire economie in 2050 is het van belang om afvalstromen te scheiden. Gescheiden ingezameld papier en karton kan namelijk weer verwerkt worden tot nieuwe papier- en kartonproducten. Naast de belangrijke stap van herwaardering van het afval wordt ook de CO2-uitstoot beperkt. Door het comprimeren van het afval op locatie zijn er namelijk minder transportbewegingen nodig. En met de automatische volmelder, die een seintje geeft wanneer de ondergrondse perscontainer voor 80% vol zit, zijn we verzekerd van zinvolle ritten die worden ingepland voordat de container vol zit.

Goed voor de gebruiker

Door het plaatsen van vijf ondergrondse perscontainers is er ingezet op een hoge servicegraad. Gebruikers van de containers, veelal studenten in Maastricht, hoeven door de aanwezigheid van meerdere containers nooit te wachten om hun afval weg te gooien, ook niet wanneer er een container onbereikbaar is vanwege bijvoorbeeld een lediging. Daarbij zijn de containers voorzien van een codetableau, waarmee de gebruiker de container gemakkelijk kan bedienen.

Voor meer informatie over ondergrondse perscontainers of andere passende afvalinzamelmiddelen voor jouw organisatie kun je contact opnemen via het contactfomulier op de website van Milieu Service Nederland.